2 mins read Yaşam 4 farklı yöntem var! Kavanozlarınız ışıldasın, konserveleriniz çöp olmasın 27 Ağustos 2024 Hayati Karagöz0 Birçok ev hanımı yaz döneminde sebze ve meyveleri kışa hazırlıyor ve konserve yapmak için kavanozlara yöneliyor. Kışlık yiyeceklerin yapımı çok zahmetli olsa da kapalı bir şekilde muhafaza edildiğinde, ilk günkü tazeliğini koruyor. Bu nedenle her sene yaz dönemi sonunda cam kavanozları nasıl sterilize edilmesi gerektiğinin bilinmesi gerekiyor. Cam kavanozları iyice dezenfekte ettiğinizde koyduğunuz yiyeceklerde daha uzun ömürlü olabilir ve emekleriniz de boşuna gitmemiş olur. Uzun süre korunabilen güvenli ve doğal ürünler yapmak ve kavanozlarda bulunan mikroplardan kurtulmak için bazı yöntemler var. Peki bu yöntemler neler? KAVANOZLARI KAYNATIN Kavanozları çatlak veya kırık olup olmadığı konusunda kontrol ettikten sonra büyük bir tencereye su doldurun. Sıcak suyla yıkadığınız kavanozları tencerenin içine koyup kaynatma işlemine başlayın. Su kaynadıktan sonra kavanozları yaklaşık 15 dakika kadar daha kaynatın. Ardından kavanozları sıcak olduğu için bir tutacak ya da maşa yardımıyla çıkarıp temiz bir havlunun üstüne baş aşağı koyun ve kapakları da yaklaşık 5 dakika kaynatıp kurutun. Kavanozlarınız mükemmel şekilde dezentekte edilmiş ve kullanıma hazır olacak. KAVANOZLARI MİKRODALGADA DEZENFEKTE EDİN Kavanozları dezenfekte etmek için uygulanacak çok pratik ve hızlı bir yöntem olan mikrodalga fikri, kavanozların içini suyla doldurarak yapılıyor. Su dolu kavanozları mikrodalgaya koyun ve yaklaşık 3 dakika ya da kaynayana kadar mikrodalgada bırakın. Daha sonra içindeki suyu dökün ve temiz bir havlu üzerinde baş aşağı şekilde kurumaya bırakın. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bu yöntem kapaklar için yapılamıyor olması. KAVANOZLARI BULAŞIK MAKİNESİNDE DEZENFEKTE EDİN Bütün kavanoz ve kapakları bulaşık makinesine yerleştirin ve yüksek derece programa ayarlayıp kaynatın. Program bittikten sonra çıkarın ve kurutun. İsterseniz makineyi birkaç dakika çalıştırdıktan sonra kavanozları içinden çıkarıp sirkeli suyla durulayabilirsiniz. Son olarak kavanozları havlunun üzerine baş aşağı yerleştirip kurumalarını sağlayın. KAVANOZLARI FIRINDA DEZENFEKTE EDİN Fırının içine kavanozları birbirlerine temas etmeyecek şekilde yerleştirin. Fırının derecesini 120’ye ayarlayıp yaklaşık 5 dakika boyunca kavanozları içinde bekletin. Fırını kapattıktan sonra kapağını açmadan yaklaşık 20 dakika daha fırının içinde beklettiğiniz kavanozlar dezenfekte edilmiş olacak.
2 mins read Yaşam MASTERCHEF LEBENİYE ÇORBASI TARİFİ | Lebeniye Çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? 5 Kasım 2024 Hayati Karagöz0
4 mins read Yaşam Ata Demirer ve Gülse Birsel eski rol arkadaşları Vural Çelik’in cenazesine katılmadı 20 Ekim 2024 Hayati Karagöz0
5 mins read Yaşam Türk Kızılay’dan Genç Kızılay Akademi ile İnsani Yardım Eğitimi 18 Ekim 2024 Hayati Karagöz0